Читај ми!

Пашалић: Потребно је више одговорности за мање насиља у школама

Заштитник грађана Зоран Пашалић поздравио је нови сет просветних закона и мера за превенцију насиља у школама, јер имају за циљ да поврате достојанство и поверење у васпитно-образовни систем и предупреде све облике непримереног понашања.

Зоран Пашалић рекао је да је током последњих месеци доста тога предузето како би се безбедност деце подигла на значајно виши ниво, истакавши да је потреба за тим је очигледна јер смо, наводи, сведоци да је насиље међу децом у порасту.

"Зато је важно да постоје правила која треба да утичу на повећање свести о личној одговорност, као и на спознају о извесности санкције за сваки облик непримереног понашања, што је можда и најбољи начин да се насиље у школама предупреди", рекао је поручио је Пашалић.

Заштитник грађана је поздравио и остале најављене активности и пројекте надлежних институција који се односе на безбедност и превенцију насиља међу децом, укључујући и мере полиције предузете са циљем постизања веће сигурности свих учесника у саобраћају.

Пашалић је, такође, апеловао на децу и младе да својим понашањем допринесу стварању окружења које ће омогућити њихово безбедно одрастање

понедељак, 02. септембар 2024.
29° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару