Вучевић: Осечина и Подгорина нису заборављени; сајам шљива има своју традицију и квалитет

Разговарајући са пољопривредницима на сајму шљива у Осечини, премијер Милош Вучевић је поручио да ће се чувати природна богатства Западне Србије. Обишао је и завршне радове на санацији предшколске установе "Лане".

Председник Владе Србије Милош Вучевић обишао је завршне радове на санацији Предшколске установе "Лане" у Осечини и рекао да је њеном реконструкцијом у вртићу решен проблем са подземним водама које су угрожавала његово нормално функционисање.

Вучевић је рекао да Осечина и Подгорина нису заборављени и поручио да морају бити део развоја Србије.

"Министарство за јавна улагања је завршило реконструкцију и тиме решило проблем са подземним водама које су угрожавале нормално функционисање рада обданишта и тиме омогућило нормалан боравак деце у вртићу, рад кухиње и припремање оброка, такође дворишта, као и свега што је део тог објекта", изјавио је Вучевић.

Прошле године Министарство за јавна улагања донирало је 47 милиона динара за санацију кухиње и уређење дворишта чиме је решен проблем подземних вода у вртићу.

Вучевић је навео да уложене паре нису ни велике, нити мале, али како је рекао, сваки динар је значајан.

"За нас не постоје више или мање значајни пројекти. Не можемо само да причамо о пројектима који су од великог националног значаја. За државу су важни и они који су од локалног значаја", поручио је председник Владе.

Сајам има традицију и квалитет

"Искористио сам прилику да са председником општине Осечина Николом Томићем обиђем 19. Сајам шљива и није ми први пут да сам овде. Овај сајам има своју традицију и квалитет", казао је Вучевић и додао да квалитет нису само производи који су на Сајму него, како је истакао, добри домаћини који нису заборавили ко смо и шта смо.

Вучевић је напоменуо да је на данашњем Сајму већина људи потврдила да је ове године шљива добро родила, као и да има добру слаткоћу.

"Наравно, добар род утиче на цену на тржишту, али свеукупно људи су задовољни", рекао је он.

Истакао је да му је драго што чувамо Западну Србију, као и наша природна богатства.
"Ничега се нећемо одрећи што карактерише овај део Србије и сигуран сам да ће бити још успешнији", закључио је Вучевић.

У обиласку завршних радова на санацији предшколске установе "Лане", осим председника Владе, присуствовали су и министар за јавна улагања Дарко Глишић, председник општине Осечина Никола Томић, као и представници предшколске установе.

Осим културно-уметничког програма, стручних предавања, шаховског турнира, такмичења здравичара, представљања јавног позива за доделу бесповратних средстава у оквиру програма подршке за развој предузетништва жена на селу, посетиоци могу посетити изложбу самог материјала, дегустирати ракију, пекмез и суве шљиве припремане на традиционалан подгорски начин.

недеља, 01. септембар 2024.
34° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару