Припадници МУП-а гасе пожар код Рашке, Бујановца и у Северној Македонији

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације и Хеликоптерске јединице ангажовани су у гашењу пожара код Рашке, Бујановца, као и у источном делу Северне Македоније.

Ватрогасци-спасиоци ангажовани су на гашењу шумског пожара у месту Градац, општина Рашка. Пожаром је захваћена површина од око осам хектара борове шуме и 20 хектара ливада, суве траве и ниског растиња.

Како се ради о изузетно неприступачном терену где јак ветар отежава гашење пожара, били су ангажовани и хеликоптери Камов Ка-32 и Супер Пума Хеликоптерске јединице МУП ради садејства са ватрогасцима-спасиоцима, који су имали укупно 12 налета на овом подручју.

Тренутно је на гашењу пожара ангажовано 38 ватрогасаца-спасилаца са 13 возила из ватрогасно-спасилачких јединица Краљево, Нови Пазар и Чачак, као и два припадника добровољних ватрогасних јединица.

У атару села Лука на планини Стол, на гашењу пожара ангажовано је 32 ватрогасца-спасиоца са 12 возила из ВСЈ Бор, Зајечар, Пожаревац, Зрењанин, Сремска Митровица, Нови Сад, као и два припадника Управе за ВСЈ. У циљу испомоћи ватрогасцима, ангажовано је и 20 припадника добровољних ватрогасних јединица са пет возила.

Хеликоптер Супер Пума Хеликоптерске јединице МУП Србије упућен ради садејства са припадницима Сектора за ванредне ситуације у гашењу пожара у месту Козјак, у близини манастира Прохор Пчињски завршио је своје ангажовање на наведеној локацији. Извршено је укупно девет налета и на опожарену површину избачено је 27 тона воде.

На гашењу пожара на изузетно неприступачном терену у месту Козјак ангажовано је 54 ватрогасаца-спасиоца са 17 возила из ватрогасно-спасилачких јединица Врање, Београд, Ниш, Лесковац, Крушевац, Смедерево, Панчево, Јагодина, Крагујевац и Пирот, као и два припадника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације. У циљу испомоћи ватрогасцима-спасиоцима ангажована су и четири припадника добровољних ватрогасних јединица са једним возилом.

Хеликоптер МУП Републике Србије, Агуста Бел 212 са пет припадника Хеликоптерске јединице и припадником Сектора за ванредне ситуације, који је на основу званичног захтева Центра за управљање кризама Владе Северне Македоније упућен у Северну Македонију ради пружања помоћи у гашењу пожара, дејствује на подручју насеља Долно Гјугјанци, у близини града Свети Никола. Након извршених 12 налета приликом којих је на опожарену површину избачено 12 тона воде локализован је пожар на наведеној локацији. Хеликоптер МУП наставиће дејствовање на истој локацији.

четвртак, 01. август 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару