"Време", хиљадити пут

Редакција недељника "Време" обележила велики јубилеј, хиљадити број у двадесетој години излажења листа. Нема разлога за свођење рачуна, већ за размишљање о будућности, рекао Драгољуб Жарковић.

На киосцима у Србији и овог четвртка је изашао недељник "Време", али овај број је посебан. У питању је хиљадито издање "Времена" у двадесетој години излажења листа.

Редакција "Времена" скромно је обележила велики јубилеј. Ипак, сматра главни и одговорни уредник Драгољуб Жарковић, хиљадити број није разлог за свођење рачуна, већ за размишљање о будућности.

"Што се тиче Времена потпуно ми је мирна савест, мислим да је генерација ветерана која је кренула у подухват пре 20 година направила фундамент за једну нову генерацију која сваки дан долази. Број младих људи који куца на наша врата је обрнуто сразмеран нашим платама, познато је да су мале, али интересовање је огромно и људи препознају могућност да направе добру каријеру", каже Драгољуб Жарковић, главни и одговорни уредник листа.

Када се сабере 1.000 бројева, памте се само најбоља искуства.

"Хиљаду бројева преведено у године је 20 година преведено у један људски век, могао би човек да наброји и много тешких тренутака, али суштина је у томе да човек ужива у свом послу, а ја сам то радио у Времену", каже Александар Ћирић, помоћник главног и одговорног уредника.

"Мени је најтежи дан у недељи среда и читав тај дан стрепим да ли ће се нешто догодити што нема у броју и одахнем у четвртак кад изађу новине. и тако из недеље у недељу из броја у број", рекао је Филип Шварм, одговорни уредник.

У "Времену" не брину о томе да ли ће у ери интернета часопис опстати. Лист је међу првима у Србији регистровао интернет адресу сада већ давне 1996. године. Сајт Времена је све посећенији

"Прошле године смо кренули са реновирањем сајта, сем дневних вести биће и анализа вести, нешто што ће се разликовати од осталих садржаја на интернету, а биће и различито од штампаног издања", каже Стеван Ристић, директор листа.

Недељник, верују, за коју годину чекају боља времена и повратак добрих финансијских резултата. Како је то у у хиљадитом број прокоментарисао Драгољуб Жарковић: "Време ће бити претежно сунчано, али у првој половини наступајућег периода можда са мало више облачности и повременим ударима западног и источног ветра".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи