Читај ми!

Шапић: Родитељима сваког ђака 20.000 динара у септембру

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић најавио је да ће родитељ сваког основца и средњошколца добити 20.000 динара по детету које ће моћи да искористи за куповину уџбеника или да на други начин расподели та средства.

Александар Шапић је напоменуо да се тиме оставља прилика да родитељи сами одлуче да ли ће купити нове књиге или половне, као и да ли ће млађе дете наследити од старијег уџбенике, а самим тим новац потрошити на остале потребе.

"Најјефтинији комплет је око 11.000 динара, док је најскупљи око 16.000 до 17.000. Видите јасну разлику у односу помоћи које дајемо и новца који је потребан за уџбенике. Они то могу да расподеле и на други начин, посебно зато што је месец септембар тежак за кућни буџет", навео је Шапић.

Истакао је да пријава почиње 22. априла и да ће трајати до краја лета, а да ће процедура бити слична оној која је била за помоћ државе у доба епидемије коронавируса.

"Ово је велики искорак у помоћи родитељима основаца и средњошколаца", рекао је Шапић и додао да је уверен да ко год буде водио Београд у наредном периоду неће укинути ову меру.

Поручио је и да ће се и ове године наставити са праксом бесплатног улаза на све градске базене за све становнике престонице.

Kао и претходне године, пријава ће се обављати у општинама, рекао је Шапић и подсетио да је прошле године више од 120.000 Београђана имало картице за базен.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије