Читај ми!

Некада је сваки део града имао своје позорнике – грађанима данас помаже "Мицко"

Сваки део Београда и других већих градова некада је имао позорнике у које су грађани имали поверење и могли су да им се обрате за помоћ. Полиција данас има мобилни информативни центар, познатији под надимом "Мицко", који је прошле године посетио 117 градова, општина и насељених места у Србији, у циљу боље комуникације грађана са полицијским службеницима.

Шеф Одсека за развој полиције и организацију у Управи полиције потпуковник Марко Радовановић рекао је за РТС да су полицијски службеници свакодневно присутни на јавним местима, у локалним заједницама и на подручју школа и да МУП тиме чини да се грађани осећају сигурно.

"Поред тога, МУП посебну пажњу посвећује превентивном деловању и развоју комуникације и сарадње и са грађанима и са заједницом, а све у истом циљу, да се осећају сигурно и да буду безбедни", навео је потпуковник Радовановић.

Некада је сваки крај у Београду и другим већим градовима имао позорнике. Полиција данас има мобилни информативни центар, који се у жаргону скраћено назива "Мицко".

"Сваке године мобилни информативни центар буде ангажован на подручју свих полицијских управа у Републици Србији, а у некима и по више пута. Прошле године, мобилни информативни центар је посетио 117 градова, општина и насељених места и том приликом полицијски службеници су остварили преко 30.000 контаката са грађанима", објаснио је Радовановић.

Истакао је да се труде да оду и у удаљена места, која нису градска језгра и да су наилазили на позитиван утисак грађана у тим местима, пошто су навикли да појаву полиције повезују са неком интервенцијом или другим поступањем полиције.

"Полицијски службеници долазе у те локалне средине и као део те заједнице разговарају са грађанима о свим проблемима које они имају, о темама које полицијски службеници преносе и с којим упознају грађане", додао је Радовановић.

Како је објаснио, највеће одушевељење "Мицко" изазива код најмлађих, а у суботу је на Криминалистичко-полицијском универзитету у сарадњи са Министарством просвете организована промоција пројекта "Заједно и безбедно кроз детињство", током којег је више од 400 ученика разговарало са полицијском службеницима.

Разговор са потпуковником Марком Радовановићем у целости погледајте у видео-снимку на почетку текста.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се