Читај ми!

Иницијатива МУП-а за отварање Регионалног бироа Интерпола у Београду

Министарство унутрашњих послова саопштило је да је, вођено принципом јачања регионалне сарадње и очувања безбедности, покренуло иницијативу за отварање Регионалног бироа Интерпола у Београду, коју је Влада Србије усвојила на седници.

Формирање Регионалног бироа ове значајне међународне организације, која окупља 196 држава чланица, дало би значајан допринос јачању квалитета и интензивирању регионалне сарадње кроз размену информација, али и промовисање глобалног одговора на регионалне безбедносне претње, наводи се у саопштењу МУП-а.

Истиче се да би његово успостављање допринело већој видљивости и заступљености региона у Генералном секретаријату Интерпола.

"Подсећамо да је Србија један од оснивача Интерпола и да се поузданост српске полиције у Интерполу високо цени, а да је Национални централни биро Интерпола Београд по оствареним резултатима међу првих десет у свету", каже се у саопштењу. 

Надлежност Регионалног бирoа Интерпола у Београду, који би био седми у свету, обухватала би државе Југоисточне Европе и он би, осим седишта ове међународне полицијске организације у Лиону, био једини на европском континенту.

четвртак, 30. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије