Читај ми!

Апел медијима да воде рачуна о достојанству жртве и њене породице

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић упутио је позив свим медијским кућама и новинарима, да приликом извештавања о трагичном убиству двогодишње девојчице поступе са највећом одговорношћу, поштовањем и пажњом.

"Важно је да се у овим тешким тренуцима води рачуна о достојанству жртве и њених породица, те да се избегавају било какве спекулације или непроверене информације", саопштио је министар Јовановић.

Апеловао је на медије да се суздрже од сензационалистичког приступа који може додатно узнемирити јавност и нарушити приватност породице жртве. У оваквим ситуацијама, од есенцијалне важности је да јавност буде информисана са прецизношћу и саосећањем, поручио је Јовановић.

"Сада је најважније да медији поштују Кодекс новинара и етичке стандарде пружајући тачне и проверене информације, а истовремено штитећи и достојанство“, наводи се у поруци министра информисања и телекомуникација Михаила Јовановића.

И Савет за штампу je позвао све новинаре и уреднике да одмах престану са скандалозним, сензационалистичким, узнемирујућим и срамотним извештавањем о смрти двогодишње девојчице из Бора и да покажу минимум пијетета према жртви, као и обзира и саосећања са њеном породицом.

"Преношењем (тачних или измишљених) детаља злочина поједини медији данас су погазили све етичке стандарде новинарства, али и основне норме пристојности и људскости", поручио је Савет за штампу.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара