Дигиталне компетенције деце - важна инвестиција у њихову будућност

УНИЦЕФ у Србији наставља сарадњу са компанијом Jетел на јачању дигиталних компетенција ученика, наставника и родитеља

УНИЦЕФ у Србији и компанија Јетел настављају дугогодишњу сарадњу у циљу даљег јачања повезаности школа на интернету и унапређења дигиталне писмености ученика, наставника и родитеља.

Ослањајући се на резултате и ресурсе који су развијени у претходном периоду, УНИЦЕФ и Јетел настојаће да се, кроз ново партнерство, унапреде дигиталне вештине деце, ојача знање родитеља како да заштите децу од ризика и промовише безбедно коришћење интернета кроз систем образовања.

,,Једнак приступ дигиталним технологијама и дигиталне компетенције представљају важну инвестицију која доноси добробит ученицима и развоју целог друштва. Школе које имају приступ интернету представљају центре за шире учење и унапређење дигиталне писмености заједница. Сарадња са компанијом Јетел има велики значај за квалитетне промене које желимо да остваримо како би обезбедили приступ квалитетном образовању и створили прилике за свако дете“, истакла је Дејана Костадинова, директорка УНИЦЕФ-а у Србији.

Кроз наставак партнерства између УНИЦЕФ-а и Јетела, предвиђено је да 4500 деце у 30 школа широм Србије унапреди знање у области дигиталне писмености. Развијене и тестиране обуке и материјали биће укључени у образовни систем и коришћени даље за развој дигиталних вештина 60.000 ученика, родитеља и наставника.

Овај пројекат ослања се на вишегодишњу сарадњу УНИЦЕФа и Yеттела, кроз програме „Премошћавање дигиталног јаза“ и „Безбедан нет за целу породицу“. Резултати ових пројеката су основани клубови за учење, библиотеке дигиталних технологија, обуке за наставнике, едукативни материјали за безбедно коришћење интернета, и тако даље. У циљу премошћавања дигиталног јаза, Јетел је продужио и бесплатно коришћење интернета за 2200 СИМ картица током наредне две године за 30 школа у Србији.

Инклузивно образовање, у коме сва деца, без обзира на околности, имају исте услове за учење и развој, предуслов је за бољу будућност. Верујемо да је поуздана и приступачна повезаност прави начин да свако дете добије једнаку шансу да развије вештине неопходне за будућност. Сарадња са организацијама које деле наше вредности нам је важна, зато настављамо дугогодишње партнерство са УНИЦЕФ-ом. Уверен сам да ћемо заједно значајно допринети даљем развоју дигиталних вештина деце, наставника и родитеља,“ рекао је Горан Васић, изврши директор корпоративних послова у Јетелу.

УНИЦЕФ ће наставити да и даље подржава коришћење образовних дигиталних технологија у циљу унапређивања прилика за учење свих ђака, јачање експертизе наставника и даље јачање и модернизацију инклузивног образовања.

недеља, 07. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару