Читај ми!

Познат идентитет двојице српских планинара страдалих на Триглаву

Идентификована су тела двојице српских планинара које је словеначка полиција, током јучерашњег дана, пронашла на Триглаву. Реч је о искусним алпинистима Милошу Ристићу (33) из Лебана и Жарку Чичи (42) из Бановаца, који су у суботу кренули на планинарење.

Услед лошег времена на Триглаву, приликом планинарења су погинули искусни алпинисти – Милош Ристић (33), члан Планинарско-скијашког клуба "Кукавица" из Лесковаца, који је живео у Италији, и Жарко Чича (42) из Бановаца, сазнаје РТС.

Тела су пронађена током претраге терена полицијским хеликоптерима, после нестанка планинара у суботу, пише словеначко Дело.

Према наводима словеначке агенције СТА, Ристић и Чича су у суботу ујутру кренули на планинарење, али су на висини од 1.600 метара пали и погинули на лицу места.

Поједини домаћи и регинални медији преносе да је реч о лавини која је планинаре бацила у амбис, али званичне потврде ове информације нема.

"Планинарски савез Србије жали за изгубљеним животима алпиниста иза којих су импресивни подухвати и чији губитак је ненадокнадив за породице, као и целу планинарску заједницу у Србији и шире", наводи се у саопштењу Планинарског савеза Србије.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије