Читај ми!

Александар болује од акутне леукемије и стање му се нагло погоршало, потребна му је помоћ за лечење

Двадесетогодишњем Александру Ристићу из Смедерева крајем прошле године постављена је дијагноза – акутна леукемија. Због лошег стање и прогресије болести наставиће лечење у Турској, за шта му је потребна помоћ од 180.000 евра.

Александру су до сада урађена три циклуса хемиотерапије. Током последњег циклуса дошло је до компликација и за неколико дана му се стање нагло погоршава. Болница у Турској је прихватила да га лечи и он се тамо налази од понедељка.

"Тренутно стање није добро, он има дијагнозу акутне леукемије, то јест, подврсту неуролеукемије и тренутно је непокретан. Нови налази показују да је леукемија променила место, из коштане сржи и ликвора прешло је на мозак, тј. централни нервни систем", каже Александров отац Горан Ристић.

За само неколико дана организовано је неколико хуманитарних акција, а Основна школа "Димитрије Давидовић", коју је Александар похађао, позива грађане да се одазову у што већем броју.

"Ђак генерације, изузетна особа, изузетно дете, добар друг, пријатељ, добар ученик, свестрано дете, такмичар за сваки предмет... Значи, једна изузетна личност", говори о Александру наставница српског из основне школе Људмила Вуковић.

Александрова тетка Драгана Миљковић неизмерно је захвална свима – суграђанима, пријатељима, рођацима на помоћи.

"Сви су се подигли на ноге. Његови другови организују разне турнире у малом фудбалу, баскету, по школама организују разне манифестације које ће да помогну нашем Александру да се излечи и да нам се врати срећан и здрав", каже Миљковић.

Након што се Александру стабилизује здравствено стање, планирана је трансплантација матичних ћелија у Турској.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво