Читај ми!

Јовановић са члановима Сталне радне групе за безбедност новинара

Представници Сталне радне групе за безбедност новинара представили су министру информисања и телекомуникација Михаилу Јовановићу своје активности и актуелне проблеме који се тичу претњи, напада и застрашивања новинара, нарочито путем друштвених мрежа. Такође, упознали су га и с проблемима који се тичу менталног здравља и стреса који новинари доживљавају.

На састанку су представљени и статистички подаци о поступању Врховног јавног тужилаштва у случајевима напада на новинаре, саопштило је ресорно Министарство.

Договорено је да се у наредном периоду интензивира сарадња и комуникација Министарства и Сталне радне групе за безбедност новинара, као и да представници Сталне радне групе припреме предлог конкретних активности и иницијатива према ресорном Министарству у наредне две недеље.

Михаило Јовановић је истакао намеру Министарства информисања и телекомуникација да додатно подржи рад Сталне радне групе за безбедност новинара, посебно имајући у виду успешне активности на спровођењу Медијске стратегије и прошлогодишњег доношења два кровна медијска закона: Закона о јавном информисању и медијима и Закона о електронским медијима. 

Посебно се захвалио Мисији ОЕБС-а у Србији на одличној сарадњи и доприносу у унапређењу сектора информисања и медија у Републици Србији, наводи се у саопштењу.

Састанку су присуствовали представници Асоцијације независних електронских медија (АНЕМ), Удружења новинара Србије (УНС), Независног удружења новинара Србије (НУНС), Асоцијације онлајн медија (АОМ), Асоцијације медија, Министарства унутрашњих послова и Мисије ОЕБС-а у Србији. Стална радна група за безбедност новинара почела је с радом 2017. године.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије