Читај ми!

Цурење нуклеарног материјала код Темишвара; Директорат: Није забележено повећано зрачење

Поводом вести о цурењу радиоактивног материјала недалеко од Темишвара, Директорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије саопштио је да код нас није забележено повећано зрачење.

Према доступним информацијама, у темишварском Институту за радијациону хигијену приликом редовних мерења откривена је повишена радиоактивност, саопштио је Директорат.

Румунски стручни тимови утврдили су да је повишена радиоактивност локалног карактера и да нема опасности по становништво у околини, наводи се у саопштењу.

Додаје се да Директорат за радијациону и нуклeарну сигурност и безбедност Србије наставља да прати ситуацију и редовно извештава јавност.

Румунска национална агенција Ађерпрес пренела је да је служба полиције Темишвара за оружје, експлозиве и опасне материје спроводи истраге због непоштовања режима руковања нуклеарним материјалом, након што је утврђено присуство извора зрачења.

С друге стране, румунски Инспекторат за ванредне ситуације саопштио је да да није било контаминираних особа и да нема опасности за становништво јер се, како истичу, иницидент догодио у простору Института за радијациону хигијену.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара