Пи-Си прес изабрао 50 најбољих за претходну годину – интернет од забаве до зараде

Жири часописа Пи-си прес је традиционално, 27. пут, уручио годишња признања за 50 најбољих веб-сајтова, страница на друштвеним мрежама и апликација у Србији.

Најбољи у томе да приближи озбиљне теме на јасан и пријемчив начин на интернету претходне године, према Пи-Си пресу, био је Центар за промоцију науке, чији је портал добио признање за најбољи у категорији образовање и наука.

Иван Умељић из Центра за промоцију науке каже да је њихов портал активан од 2010. године и да је од тада претрпео један редизајн. Додаје да је репозиторијум пун научно-популарног материјала.

Како је данас све интернет и сви су на интернету, пред жиријем је био обиман задатак – пронаћи најбоље међу 140.000 сајтова са домаћим доменом и око пола милиона налога на друштвеним мрежама.

Пресудили су да је у категорији вести најбољи Форбс на српском, најодговорнији Јутјуб канал "Два и по психијатра", док је награда публике припала Фејсбук страници "Еко стража".

"Интернет има супермоћ да се свуда појави, уђе у свачији живот, а Пи-Си прес има једну малу супермоћ – да једном годишње на једном месту окупи најбоље ствараоце садржаја на интернету“, истакла је Весна Чаркнајев, директорка магазина Пи-Си прес.

Моћ да се прилагоди новим трендовима показала је једна од најстаријих институција у држави, Институт за трансфузију крви чија је веб-презентација изабрана за најбољу међу пословним и друштвеним сервисима.

"Не заборавите да у Србији данас од 100 одсто од оних који могу да дају крв, а то може свака здрава особа од 18 до 65 година, само три одсто даје крв. Остали који су потпуно здрави из неког разлога не дају", каже в. д. директора Института за трансфузију крви Србије др Весна Мијуцић.

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић нагласио је да у Србији "свакодневно расте потреба за новим кадром у ИТ сектору" и да је од 2016. године број запослених удвостручен – са 56.000 на око 110. 000.

Према подацима Републичког завода за статистику, у Србији 85,6 одсто домаћинстава има интернет прикључак, док преко 91 одсто становништва свакодневно користи интернет.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара