Неопланта:  Добробит заједнице и зелено пословање су наши приоритети

Преданост заједници у којој ради и послује представља императив пословања компаније „Неопланта“. Пословати успешно и одрживо не значи постизати само добре пословне резултате, већ, пре свега, бринути о свим аспектима друштва. Када производите као за своју децу, то подразумева да и свако друго деловање буде усмерено на заједницу и животну околину.

У компанији кажу да, када сумирају годину за нама, могу да буду веома поносни, јер су пажљиво осмишљавали и спроводили акције и пројекте који представљају добробит, не само за Нови Сад, већ за цело друштво.

Од бриге о заједници, преко подршке образовању младих, па све до домаћинског опхођења према природи, показали су да је друштвена одговорност за њих аксиом који бескомпромисно поштују и уграђују у сваки сегмент деловања, наглашавајући да им је веома важно што на том путу добијају подршку партнера и заједнице.

Партнерства која мењају лице заједнице

Бити предан друштву значи бити хуман, бринути о посебно рањивим и осетљивим категоријама становништва. Ово је сегмент о коме компанија „Неопланта“, као произвођач хране, нарочито води рачуна.

Тако је у сарадњи са Банком хране Београд и Банком хране Војводина крајем прошле године донирала преко 83.000 Пателина паштета, што је 5 тона производа које су испоручене социјално угроженом делу становништва широм Србије. На тај начин је помоћ стигла до више хиљада крајњих корисника, којима је помоћ више него драгоцена у зимском периоду.

У компанији „Неопланта“ верују да Нови Сад, као и друштво у целини, зависи од најмлађих, али и од начина на који о њима бринемо и како их подржавамо.

Поводом рођендана Града Новог Сада, у партнерству са Фабриком дечје хране, такође чланицом „Нелт групе“, прошле године су припремили вредне поклоне за све мајке и бебе рођене 1. фебруара у Бетанији. Ова иницијатива симболизује жељу компаније да подржи породице и малишане у њиховим првим данима, а засигурно ће бити традиција коју ће „Неопланта“ неговати кроз године.

Компанија не заборавља да посебну помоћ пружи и младима и њиховом образовању. Трећу годину за редом, „Неопланта“ је најбољим ученицима основних и средњих школа Новог Сада даровала „Широооко“ бицикле, уз подршку компаније „Capriolo“, као награду за њихов изузетан успех. Ова акција има двоструки бенефит, јер не само што показује да се марљив рад и труд увек исплате и награде, већ и инспирише и подстиче младе на развијање еколошке свести.

Захваљујући донацији компаније, град Нови Сад је прошлу годину започео богатији за преко 50 нових садница дрвећа и украсних биљака посађених на Штранду, уз подршку ЈКП „Зеленило“. Акција озелењавања коју компанија спроводи неколико година уназад, реализована је са циљем да суграђанима и бројним туристима пружи хладовину и у најтоплијим данима, доприносећи да зелена плућа града буду још зеленија, али и да омиљено купалиште Новосађана буде уређеније.

Под слоганом "Фрушка гора чиста, да широооко блиста", запослени у компанији су током прошле године организовали велику еколошку акцију чишћења Фрушке горе, како би се придружили глобалној акцији "Очистимо свет".

Иницијатива је окупила запослене компаније „Неопланта“ – са којима је оформљен клуб НЕО волонтера, као и представнике медија, који су заједно радили на уклањању отпада и смећа са стаза и простора Националног парка. Током акције, у којој су учествовале читаве породице, прикупљено је 60 џакова смећа. Пројекат је спроведен у сарадњи са Националним парком Фрушка гора, чији се чувари свакодневно сусрећу са великим изазовима због неодговорног понашања пролазника и излетника, који за собом остављају велике количине отпада.

Брига о природи и „зелена“ агенда

Очување биодиверзитета и смањење емисије ЦО2 су високо на лествици приоритета компаније „Неопланта“. Верујући да природи морамо да вратимо дарове које нам даје, компанија издваја значајна средства како би помогла њеном очувању.

Пре нешто више од годину дана, компанији је додељена интегрисана дозвола за превенцију и контролу загађења животне средине (ИППЦ), која представља највиши европски стандард у овој области. Томе је претходила изградња фабрике за пречишћавање отпадних вода, у коју је инвестирано више од 2,5 милиона евра, што је омогућило да „Неопланта“ сад већ годинама у канал Дунав-Тиса-Дунав испушта кристално чисту воду, значајно чистију од оне која се у каналу налази, истовремено чувајући његов биодиверзитет.

Током прошле године, „Неопланта“ је посебну пажњу посветила улагању у соларну електрану, као наставак инвестиција у употребу зелених извора енергије. Вредан близу 2 милиона евра, пројекат ће бити велики корак у употреби обновљивих ресурса у снабдевању, чиме ће читав процес производње у значајној мери бити ослоњен на еколошки прихватљив начин рада. Соларни панели ће обезбеђивати око 30% годишњих потреба „Неопланте“ за електричном енергијом.

Друштвено одговорним акцијама, како за Нови Сад, тако и за целу заједницу, „Неопланта“ представља пример компаније која иницира грађење боље будућности за све. Уз подршку партнера, али и самостално, снажно подржава свет у којем живи и послује.

субота, 14. септембар 2024.
9° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи