Читај ми!

Потврђена исправност воде у Крушевцу, мештани Ћићевца је користе само за санитарне потребе

Због испирања водоводне мреже у Крушевцу, услед квара који се у уторак догодио на магистралном цевоводу "ф 500" код источне заобилазнице у Дедини, у поједини деловима града дошло је до замућења. Анализе 17 узорака воде из дистрибутивне мреже, које је обавио Завод за јавно здравље у Крушевцу, показале су потпуну физичко-хемијску исправност воде.

Због потврђеног присуства хлора у узорцима, према речима др Предрага Павловића, директора ЗЗЈЗ у Крушевцу, очекивања су да и микробиолошке анализе, које су у процесу рада, покажу исправност, те да је самим тим вода у крушевачком водоводу исправна за пиће.

Мештани Ћићевца, који су након једндневног прекида у снабдевању јуче добили воду, због слабијег притиска и повећане мутноће у мрежи, не требају воду да користе за пиће и припремање хране, већ само за санитарне потребе, све док се анализама ЗЗЈЗ Крушевац не потврде три исправна узастопна узорка.

Током дана очекује се и отклањање квара на магистралном цевоводу због кога су јуче без воде остали и мештани села на левој обали Западне Мораве која су прикључена на акумулацију Ћелије.

До поновног успостављања водоснбдевања на свим подручијима ЈКП Водовод Крушевац организовало је алтернативно снабдевање стационарним и покретним цистернама са водом за пиће.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи