Читај ми!

Министарство просвете и Ротари Дистрикт за Србију и Црну Гору настављају сарадњу у сфери образовања

Гувернер Ротари Дистрикта 2483 за Србију и Црну Гору Александар Радојичић састао се са министарком просвете Владе Републике Србије Славицом Ђукић Дејановић. Тема састанка је била пројекти Ротарија у сфери образовања.

Александар Радојичић је на састанку, подсетио је да је током четири године, колико траје сарадња, та организација захваљујући пријатељима из 52 клуба из читавог света, укупно прикупила 700.000 долара за српске школе.

"Ротари клубови у Србији већ пуне четири године имају успешну сарадњу са Министарством просвете Републике Србије на основу потписаних Меморандума 'За лепшу школу' и 'Године узлета'. На основу ових Меморандума до сада смо донирали основним школама преко 600 рачунара, 1.200 мбот робота и 1.070 дронова за учење програмских језика скреч и пајтон. Опремили смо и 66 предшколских установа сходно програму 'Године узлета' мобилним намештајем и ИКТ опремом", рекао је Радојичић.

"Захваљујући наведеној подршци и ове године започињемо нове Глобал Грантове са истим партнерима и очекујемо да нам пре завршетка ове школске године буду одобрени пројекти за нову донацију 200 дронова и 200 мбот робота, као и за опремање 20 - 25 предшколских установа односно вртића мобилним намештајем и ИКТ опремом по програму "Година узлета", додао је Радојичић.

Матић: Подршка пријатељи из читавог света

Влада Матић, ПДГ и координатор Ротари пројекта за образовање је истакао да су им велику помоћ у обезбеђивању средстава пружили су многобројни ротаријански пријатељи из читавог света.

"А пре свега из Џорџије/САД и Берлина који су наши стални партнери у овим Глобал Грантовима последњих година. Такође, велику помоћ добили смо и од Ротари Фондације и УСАИД у програму 'Срце Европе'' који се реализује за 12 земаља Источне Европе", рекао је Матић.

Ђукић Дејановић: Наставља се сарадња

Министарка просвете у Влади Републике Србије Славица Ђукић Дејановић је посебно нагласила да даје пуно подршку Ротари пројектима у области образовања, као и да се сарадња наставља, а чији је циљ континуирана акција опремања и помоћ предшколским установама и основним школама.

На састанку су поред министарке Ђукић Дејановић и гувернера Радојичића, присустовали помоћник министра Милан Пашић, посебни саветник Зоран Костић, специјани саветник Миодраг Миловановић, као и ПДГ и координатор Ротарија за пројекте за образовање Влада Матић и ДГЕ Владан Мијаиловић.

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару