Читај ми!

Преминуо Милета Кечина, аутор Видеографије

У Београду је у 74. години живота, преминуо наш колега Милета Кечина. Кечина је дипломирао филозофију на Филозофском факултету у Београду, а од 1978. године био је запослен у ТВ Београд на пословима документације и обраде аудио-визуелних материјала.

Од почетка рада у Радио телевизији Србије Милета кечина је радио на организацији свих послова Сектора документације али највише на стручној обради различитих врста аудио-визуелних материјала.

boxPluginImg

Дуго година водио је Видеотеку, збирку електронских снимака ТВ Београд.

Аутор је "Видеографије", публикације у којој су сакупљени подаци за све сачуване документарне програме ТВ Београд од 1958. до 1992. године.

Од пролећа 2002. за Редакцију за историографију ради на прикупљању грађе и приређивању монографије Редакције за децу ТВБ.

Као стручни консултант сарађивао је у великом броју емисија и серија најразличитијих жанрова као истраживач документационог материјала. У листу "Данас" објављивао је чланке везане за почетке рада Телевизије Београд.

Милета Кечина заслужан уз своје претходнике за организацију очување, развој и одржање националног аудио-визуелног богатства које се налази похрањено у Програмском архиву Радио телевизије Србије, будући да се деценијама као руководилац старао да се радни процеси несметано одвијају и непрекидно напредују.

Његова визија и духовна ширина омогућиле су му да око себе окупи бројне нове сараднике којима је пренео љубав према традицији, прошлости и културном наслеђу чиме се његов рад и даље наставља.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи