Читај ми!

Одлаже се почетак железничког саобраћаја између Суботице и Сегедина

"Србија воз" je саопштио да се одлаже поновно успостављање железничког саобраћаја на релацији Суботица–Сегедин које је било најављено за 23. октобар.

Разлог за одлагање дуго очекиване железничке везе на релацији Суботица-Сегедин је у томе што на мађарском делу пруге још нису у потпуности финализовани завршни радови и спроведена неопходна тестирања уређаја на самој прузи, наводи "Србија воз" у саопштењу.

"Са наше стране границе, у договореном року завршени су сви потребни инфраструктурни радови и спроведена сва неопходна тестирања како би воз који тако дуго чекамо поново превозио путнике од Суботице до Сегедина. Обавештавамо јавност и путнике да се почетак саобраћаја одлаже. Са компанијом Инфраструктура железнице Србије предузели смо и радове на уређивању привремене железничке станице Теретна у Суботици како би путници у понедељак могли да се возом запуте ка Сегедину, за шта међу грађанима Србије влада велико интересовање", рекао је в. д. директора "Србија воза" Иван Булајић.

У тој компанији су уверени да ће се већ у новембру успоставити железнички саобраћај на тој линији.

"Сигурни смо и у брзину и стручност наших мађарских колега који посвећено и даноноћно раде на томе да сви технички и безбедносни услови буду испуњени како би воз поново повезао наша два погранична града. Путнике молимо за још мало стрпљења и разумевања", каже Булајић.

Капитални и свеобухватни радови на брзој прузи Београд–Будимпешта почели су у октобру 2021. а подразумевали су и потпуно уклањање шина постављених 1869. године.

Нова пруга пројектована је за брзину од 120 километара на час за путнички и 80 километара на час за теретни саобраћај.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи