Читај ми!

Потписани уговори за испоруку наоружања и војне опреме за Војску Србије

Министар одбране Милош Вучевић присуствовао је свечаности поводом потписивања уговора за испоруку савременог наоружања и војне опреме између Министарства одбране, предузећа Одбрамбене индустрије Србије и ЈП “Југоимпорт-СДПР“.

Према речима министра одбране, данас је велики дан за Одбрамбену индустрију Србије, али и Војску Србије.

Данас је више предузећа са Министарством одбране, али и међусобно, потписало уговор у вредности од 9,7 милијарди динара, од тога ново наоружање и војна опрема у вредности од 6,2 милијарде динара биће испоручено Војсци Србије. То је фантастичан резултат, до пре неколико година готово незамислив. Наша наменска индустрија под предузећем ‘Југоимпорт-СДПР‘ ће припремити наоружање и војну опрему за извоз у вредности од 3,5 милијарде динара, тако да показујемо и своју конкурентност и добар тренд на трећим тржиштима, односно на међународном тржишту. Тиме, наравно, повећавамо и учешће војне наменске индустрије у укупном бруто друштвеном производу Републике Србије“, рекао је Вучевић.

Вучевић је истакао да је веома поносан на све који су учествовали у припреми свега овога те додао да смо, уз подршку председника Републике и Владе Србије, у стању да имамо ове буџете који су били немогући или тешко оствариви у претходном периоду, а данас су конкретизовани.

Ово је велика подршка Одбрамбеној индустрији Србије, наменској индустрији за радна места. Велика подршка за Прибој, за фабрике ‘Застава оружје‘ и ‘Застава ТЕРВО‘ из Крагујевца, за ‘Прву петолетку у Трстенику, за ‘Јумко‘ у Врању, ‘Телеоптик-Жироскопи‘ из Земуна, ‘Југоимпорт-СДПР‘ као интегратор и не треба заборавити ‘Слободу‘ Чачак и ‘Крушик‘ из Ваљева, као важне фабрике за тај део Србије и за целу Србију. Свима им честитам и чекамо да испоруче оно што је данас уговорено“, поручио је министар одбране.

Уговоре за испоруку савремених сложених борбених система и муниције који ће директно допринети унапређењу способности Војске Србије, потписали су представници Министарства одбране, “Застава оружје“, ХК “Крушик“, “ФАП Корпорације“, “Застава ТЕРВО“ и “Југоимпорт-СДПР“. У име Министарства одбране уговоре је потписао представник Управе за набавку и продају Сектора за материјалне ресурсе пуковник Драган Панић.

На свечаности су потписани и уговори за модернизацију средстава у Војсци Србије. Кооперантске уговоре са предузећем “Југоимпорт-СДПР“ потписали су представници предузећа “Телеоптик-Жироскопи“, “Сензор Инфиз“, “Застава ТЕРВО“, “Борбени сложени системи“ и представник компаније “Јумко“.

Такође, потписани су и уговори између предузећа Одбрамбене индустрије Србије и “Југоимпорт-СДПР“ за кооперацију у пословима извоза нових борбених система. Уговоре су потписали представници предузећа “Југоимпорт-СДПР“ са кооперантима “Застава ТЕРВО“ и “Слобода“ Чачак, а у извозном послу укључени су и “ФАП Корпорација“, “Прва петолетка-наменска“ и ТРЗ Чачак.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи