У чипсу произведеном у Србији утврђен повишен ниво акриламида, у току контрола
Пољопривредна инспекција је, по добијању нотификације из ЕУ система РАСФФ о повишеном нивоу акриламида у чипсу са укусом паприке произведеном у Србији, издала налог за ванредну контролу погона у којем је произведен, речено је Танјугу у Министарству пољопривреде.
РАСФФ је систем Европске уније за брзо обавештавање о безбедности хране.
"По добијању РАСФФ нотификације о повишеном нивоу акриламида у прехрамбеном производу чипс са укусом паприке произведеном у Србији, пољопривредна инспекција је издала налог за ванредну контролу погона за производњу спорног производа. Kонтрола је у току и након добијања резултата анализа, објавићемо детаљније информације и мере које ће пољопривредна инспекција предузети", наводе из Министарства пољопривреде.
Медији су пренели да је на хрватској граници утврђен висок ниво канцерогеног акриламида у прехрамбеном производу који је произведен у Србији.
Коментари