Читај ми!

Стагнација на тржишту некретнина – инвеститори загледани у градњу, купци у кредите

Агенткиња за некретнине Катарина Лазаревић изјавила је за РТС да је дошло до стагнације тржишта некретнина, као и да се људи не усуђују да купе стан на кредит због високих каматних стопа. Сматра да и да неће доћи до раста цене некретнина у наредном периоду. Истиче и да инвеститори не воде рачуна у каквом се окружењу гради зграда – да ли има зеленила, пијаце, школе...  

Катарина Лазаревић, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла је да је од краја прошле године кренула стагнација тржишта некретнина, као и да је промет преполовљен, иако извештаји у медијима тврде супротно.

"Када је промет слаб, нема разлога ни да цена буде већа. Чињеница да су месечне рате за кредите порасле, онеспокојава оне који су узимали кредите", објашњава Лазаревићева. 

Истиче и да је занемарљив број људи који узимају кредите због куповине стана. "Стојимо на тржишту некретнина. Људима није било важно раније колико кошта квадрат, а сада дебело размишљају због раста каматних стопа", указује Лазаревића. 

"Цена гаража стабилна"

Према њеним речима, уочен је и пад цена станова старе градње, док куповина новоградње без кредита "прилично недоступна".

"Цена гараже пак је стабилна – креће се од 25.000 до 30.000 евра, Квадрат код новоградње гравитира од 3.000 до 3.500 евра, док је код староградње од 2.000 до 2.500 евра“, каже Лазаревићева, која сматра да неће доћи до раста цене некретнина.

Истиче да су се инвеститори досетили да када добију плац на ширем делу Београда саграде зграду која "изгледа као са филма", иако у близини нема пијаце, школе, добре саобраћајне везе… 

Лазаревићева сматра и да инвеститори не воде рачуна о амбијенту приликом изградње станова, као и колико се зеленила налази око зграде.

недеља, 21. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво