Читај ми!

Поправљен рендген на београдском аеродрому, кашњење на 18 летова

Систем за рендгенску контролу пртљага на аеродрому "Никола Тесла" поправљен је и ситуација је стабилизована. Последица квара било је кашњење многих летова што је изазвало и нервозу код путника. Очекује се да ће у вечерњим сатима чекирање путника поново бити у новој згради. Представници Аеродрома Београд моле путнике да прате информације о реду летења на сајту аеродрома или изабране авио-компаније.

Због споријег утовара пртљага услед квара рендгена у новој згради београдског аеродрома, који је настао јутрос око 5 сати, 18 летова је каснило, рекао је за РТС директор за комерцијалу и стратегију "Ер Србије" Бошко Рупић.

Квар је негде око 11 сати отклоњен, али се одразиo и на остале летове током дана и вечери.

Кашњење при поласку на јутарњем лету условљава и послеподневна кашњења.

Авион који ујутру касни при полетању на неку дестинацију, треба да се врати у Београд и превезе путнике на другу, објашњава Рупић.

Због настале ситуације, путници су са новог терминала пребачени на стари, Терминал 1, а у овој авио-компанији очекују да ће се у вечерњим сатима вратити на свој терминал, када очекују и стабилизацију.

"Надамо се да неће бити отказивања летова", рекао је Рупић.

Поводом понављања квара на систему за контролу пртљага, представници Аеродрома "Никола Тесла" напомињу да су ангажоване све надлежне службе како би се смањио утицај на редовност авио-саобраћаја.

"Компанија ‘Belgrade Airport’ се извињава свим путницима на чије је летове утицао јутрошњи технички квар, и предузима све неопходне активности да се овакве ситуације сведу на минимум", наводи се у саопштењу.

Проблеми и на лету са Катанијом

Навео је да постоји проблем и на лету за Катанију и из ње, јер је тамошњи аеродром затворен због пожара.

"За Катанију имамо преко сто путника, трећина је у оквиру туристичке групе која се враћа назад, а имамо и једну групу која путује у Катанију. Покушавамо да тај лет преусмеримо на аеродром у Палерму, али је он натегнут и згуснут са саобраћајем у овом делу године", рекао је Рупић и додао да су у сталном контакту са агенцијама које имају групе у Катанији.

Касне поласци и из Ларнаке 

Проблема има и на аеродрому у Ларнаки на Кипру, због ненајављеног штрајка.

Наш авион је спреман за полетање, али постоји проблем са утоваром пртљага, каже Рупић.

Истиче да предстоји тежак дан, те да много фактора утиче на проблеме у авио-саобраћају који не зависе од авио-компаније.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару