Читај ми!

Нова акција за очување природе на Власини

На иницијативу компаније Кока-Кола ХБЦ дуж Власинског језера постављени су контејнери за прикупљање и каснију рециклажу отпада.

У склопу снажне подршке локалној економији у власинском крају, која само у последње три године премашује пола милиона евра, компанија Кока-Кола ХБЦ Србија покренула је нову иницијативу, „Власина – још чистија љубав“.

Иницијатива је део кровног пројекта „Власина – чиста љубав“, и биће усмерена на управљање амбалажним отпадом и промоцију рециклаже на Власини. На представљању, одржана је радионица за локалне угоститеље, које компанија подржава од 2021. године.

Радионица је окупила и водеће стручњаке из области одрживог туризма и управљања отпадом, пружајући учесницима могућност да се ближе упознају са кључним концептима и праксама у очувању нетакнуте природе Власине.

Локални угоститељи који су учествовали на радионици изразили су велику захвалност Кока-Кола систему што је препознао потенцијал овог краја, у који годинама улаже.

Велика је част и задовољство када једну овакву радионицу организује професионална компанија, и што од предавача можемо да чујемо сврсисходне смернице за будући развој туризма на Власини. Сви ми који живимо на Власини и бавимо се угоститељством добили смо могућност да учествујемо у заједничком доношењу одлука и будемо информисани о инвестицијама и пројектима од којих имамо директну или индиректну корист, сада или у будућности”, истакла је Лидија Арсић, угоститељка из апартмана „Власински вртови“.

Иницијативу „Власина – још чистија љубав“ спроводи компанија Кока-Кола ХБЦ Србија, у партнерству са Туристичком организацијом општине Сурдулица и компанијом Секопак. На потезу поред Власинског језера и у угоститељским објектима постављени су контејнери за селективно одлагање амбалажног отпада, који ће потом бити послат на рециклажу, чиме су створени предуслови да заштићено подручје Власине остане чисто.

Власина – још чистија љубав“ је заједно са кровним пројектом наша трајна инвестиција у овај крај, јер је дељење знања најдуговечнија инвестиција. Поносни смо на наш бизнис овде, на више од 100 запослених, на модерну пунионицу у коју смо уложили преко 15 милиона евра, чинећи је правим амбасадором власинског краја. Ипак, наше најважније наслеђе стварамо кроз оснаживање заједнице. Наш допринос локалној економији кроз различите накнаде, али и инвестиције у изградњу локалне путне инфраструктуре, донације и друге пројекте, само у последње три године премашује пола милиона евра. Желимо да, уз чврста партнерства, наставимо да развијамо и оснажујемо власински крај“, поручио је Ђоко Стојчевски, директор пунионице Роса воде „Власинка“, која је део Кока-Кола система.

У наредном периоду Власина ће посетиоцима понудити и нове и освежене планинарске стазе, у укупној дужини од 47 километара, као заједничку инвестицију Кока-Кола система и Канцеларије Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у склопу „Власина – чиста љубав“ пројекта.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво