МК Група и АИК банка донирају 600.000 евра вртићима у Србији и региону

МК Група и АИК банка кроз друштвено-одговорни програм "Подршка породици” ове године издвајају 600.000 евра за унапређење услова у јаслицама и вртићима у Србији, Словенији, Хрватској и Црној Гори.

Како је друштвено-одговорно пословање стратешко опредељење компаније, наставак улагања и брига о деци, младима и породици биће фокус и у години у којој МК Група обележава битан јубилеј – 40 година успешног пословања.

За вртиће у Србији, реновирање или опремање њихових простора, МК Група и АИК банка издвојиле су 200.000 евра, са фокусом на општине у којима послују: Врбас, Бечеј, Ковачица, Пећинци, Нови Сад, Рашка, Голубац и Ниш. Тим поводом одржан је састанак у Влади Републике Србије. Председница Владе Ана Брнабић захвалила је компанијама на доприносу привредном животу Србије и изразила задовољство што ће Влада Србије радити са њима на овом значајном пројекту.

"МК Група и АИК банка су једни од инвеститора који успешно послују како у Србији, тако и у региону. Аспект без ког држава не може да буде успешна, јесте друштвено одговорно пословање. Посебно ми је драго што ове компаније у години када обележавају јубилеј, донирају средства у износу од 200.000 евра вртићима у нашој земљи, у осам локалних самоуправа. Верујем да ћемо уз помоћ министарства средства уложити у оно у шта је најпотребније и како би било комплементарно са свим оним што је влада до сада урадила. Ово је пример и свим осталим компанијама како добро радити, нагласила је премијерка Ана Брнабић.

Поред премијерке Брнабић, састанку је присуствовао и министар просвете Бранко Ружић који је такође изразио захвалност компанијама на побољшању услова у предшколским установама. Сарадњом са Владом Србије и ресорним министарством, донатори ће добити подршку у процесу дефинисања механизма за реализацију донација и одређивања намене средстава у складу са приоритетним потребама.

"Поносан сам што испред МК Групе могу да кажем да већ седму годину заједно са АИК банком реализујемо друштвено одговорни програм 'Подршка породици'. Ове године донације у вредности од 600.000 евра наменили смо за унапређење услова у вртићима у Србији и региону. Даривање најмлађих је најбољи начин да отпочнемо обележавање нашег јубилеја – четири деценије пословања. Само у 2023. години издвојићемо преко милион евра за различите активности усмерене ка деци, јер улагањем у њих ми славимо будућност”, изјавио је Михаило Јанковић генерални директор МК Групе.

"У свим заједницама у којима послујемо, активно доприносимо унапређењу услова у којима деца одрастају, образују се и развијају. Радује ме што наш програм 'Подршка породици' из године у годину проширујемо новим активностима, и што смо овогодишње донације наменили вртићима у којима наша деца проводе своје најраније године. Брига о најмлађима је брига о заједничкој будућности свих нас”, рекла је Јелена Галић, председница Извршног одобра АИК Банке.

Програм "Подршка породици” постоји од 2017. године када је покренут са циљем новчаног награђивања запослених МК Групе и АИК банке који се остваре у улози родитеља, да би се касније проширио екстерно, кроз донације установама које се баве децом и младима, као и јачањем породице као основне јединице друштва. Прошле године пројекат се бавио унапређењем услова у породилиштима са фокусом на бебе, труднице и породиље, док је ове године тема предшколско образовање и развој деце узраста од једне до шест година.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво