Читај ми!

Почела исплата 5.000 динара за младе

До поноћи, када је рок за пријаву истакао, за помоћ државе од 5.000 динара пријавило се 963.807 младих. Министар финансија Синиша Мали каже да је исплата ове једнократне помоћи почела данас.

Министар финансија Синиша Мали рекао је за Танјуг да исплата новчане помоћи од 5.000 динара  почиње одмах.

"Крећемо са исплатама и данас ћемо исплатити све оне који су примаоци новчане социјалне помоћи, као и још око 450.000 младих који су се пријавили преко портала Управе за трезор. Исплату настављамо у понедељак, 19. децембра и првих два-три дана следеће седмице исплатићемо помоћ свима који су се пријавили и испунити обећање које смо дали", рекао је Мали.

Новац ће корисницима бити на располагању после девет часова, односно по почетку рада платног промета и раскњижавања уплата у банкама преко којих се помоћ исплаћује.

Мали је подсетио да је ове године младима већ два пута, прво у фебруару, а потом и у јуну, исплаћивана помоћ од по 100 евра у динарској противвредности.

"За исплату која је почела данас издвојили смо око шест милијарди динара и опет показујемо да бринемо о онима којима је наша брига најпотребнија. Ово је веома јак и велики сигнал нашим младима да мислимо о њима. Желимо да осете потребну сигурност и подршку од стране државе Србије", рекао је министар Мали.

Истакао је да се овом исплатом показује и снага српских јавних финансија.

Право на помоћ државе имају млади између 16 и 29 година.

У фебруару је помоћ добило 1.059.411, а у јуну 1.105.196 младих, а овога пута укупан број, када се сабере број оних који су се сами пријавили и број корисника социјалне помоћи, као и оних на извршењу кривичних санкција, износи 1.001.446.  

субота, 14. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи