Пољопривреда - будућност Србије

Будућност Србије лежи у развоју пољопривреде, тврде стручњаци. Слично мишљење има и Саша Величковић из Прекодолца, код Владичиног Хана, који је оставио механичарски посао и почео да обрађује земљу и узгаја стоку.

Да будућност Србије лежи у развоју и осавремењивању пољопривреде, осим стручњака и пољоприведника, имао је у виду и Саша Величковић из Прекодолца, код Владичиног Хана, када је оставио механичарски посао и почео да обрађује земљу и узгаја стоку.

Проглашен је за најбољег младог пољопривредника у 2009. години, за шта је, као награду, добио трактор.

"Радио сам у Владичином Хану као механичар седам-осам година у једној фирми. Са том платом нисам могао да опстанем, да школујем троје деце, да водим кућне трошкове, па сам решио да се бавим пољопривредом и сточарством. Моји су се и од раније бавили тим. Цела породица ради - супруга, мајка, троје деце и ја. Када је сезона сви смо на њивама", каже Саша Величковић.

Радни дан породице Величковић почиње са првим петловима, а завршава се када се ни прст пред оком не може видети. Саша има готово шест хектара замље, узгаја стоку, а сам прави концентрат за бикове.

"Саша оре, а ја то не радим пошто је то мушки посао. Остало све заједно радимо. Косимо, сакупљамо сено, сејемо жито. Фабрике не раде и зато смо одабрали да останемо на селу", додаје Сашина супруга Жаклина Величковић.

А на питање шта би волео да буде кад порасте, најмлађи члан породице одговорио је: "Пољопривредник".

Иако је, како каже Саша, одлука била тешка, исплатило се. Сада планирају да више не улажу у кућу, већ да сваке године купују по једну машину која би им унапредила, али и олакшала посао.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи