"Прамен наде" за децу оболелу од рака

Солидарним сечењем прамена косе јавне личности подржале децу оболелу од рака. У Србији годишње оболи око 250 малишана.

Поводом Светског Дана деце оболеле од рака у Београду је одржана акција "Прамен наде". Циљ симболичног масовног шишања је да се деци оболелој од те тешке болести пружи морална и материјална подршка.

Ни снежна мећава није била препрека за све људе великог срца који су желели да дају свој допринос акцији. Било је и оних који су у Београд стигли из других градова у Србији.

Родитељи деце оболеле од рака кажу да им је подршка околине непроцењива, да истрају на путу излечења својих малишана.

Солиодарност са децом која болују од те опаке болести и њиховим родитељима, показале су и личности из јавног и културног живота и обични грађани.

Катарина Чудић из Националног удружење родитаља деце оболеле од рака је рекла да су овом акцијом желели да покажу малишанима да нису сами и да дајући прамен пруже подршку да издрже на дугом путу лечења.

Државни секретар у Министарству здравља Томислав Станић је рекао да је обавеза Министарства да и даље улаже у развој опреме и инфраструктуре у болницама у којима се лече деца оболела од рака, а то су Институт за мајку и дете и Тиршова.

Сваке године у Србији од рака оболи око 250 деце, међу којима су и тек рођене бебе. Њихово лечење је дуготрајно и неизвесно, али има наде за излечење, јер како кажу лекари, рак је код деце излечив у 70 одсто случајева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи