Нови протест резервиста у Ваљеву

Око 300 ваљевских резервиста поново су са протестног скупа поручили да ће наставити протесте све док не буду испуњени њихови захтеви за исплату ратних дневница и враћање војних инвалиднина на пређашњи ниво.

Резервисти у Ваљеву протестовали су испред зграде железничке станице у Ваљеву захтевајући да сви учесници ратова, породице палих бораца и ратни војни инвалиди од друштва "добију статус као што све земље у свету дају својим борцима".

Како јаке полицијске снаге нису дозволиле резервистима да изађу на перон железничке станице, наставили су протестне шетње поред пруге Београд-Бар, затим зграде Полицијске управе, све до реке Градац, уз пругу.

Око 300 резервиста, који су се по четврти пут окупили, свратили су у новоизграђену цркву у центру Ваљева и упалили свеће за погинуле другове.

Обраћајући се учесницима протестног скупа, ратни командант Љубомир Брадић, председник Удружења бораца рата од 1990. године у Ваљеву и заменик председника Кризног штаба ратних резервиста Србије, рекао је да су многе породице остале без деце, очева, супруга, браће и сестара и да многе од њих имају болесне чланове.

"Желимо да поручимо одговорнима да не одустајемо у нашим захтевима и да сви учесници ратова, породице палих бораца и ратни војни инвалиди траже од овог друштва да добију статус као што све земље у свету дају својим борцима," навео је Брадић.

Према његовим речима, борци нису криви за услове у којима су ратовали и да се нада да ће држава Србија и народ прихватити њихове захтеве.

Брадић је поновио да, у својим захтевима, резервисти не одустају од враћања инвалиднина за породице палих бораца и ратне војне инвалиде на почетни ниво, а оне су умањене за 25 одсто од јануара 2009. године.

Такође, резервисти даље не одустају од исплате ратних дневница по утврђеном чињеничном стању, а које су утврдили и исплатили судови широм Србије, и по такозваном "топличком моделу".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи