"Родитељска кућа" у Београду

Отвара се "Родитељска кућа" при Институту за мајку у Београду, која ће деци оболелој од рака омогућити лечење у кућној атмосфери, а родитељима из унутрашњости да буду уз децу.

У Институту за здравствену заштиту мајке и детета на Новом Београду 3. фебруара биће отворена "Родитељска кућа" у којој ће деца болесна од рака лечење и опоравак проводити у породичном окружењу. Објекат ће бити намењен деци која на лечење у Београд долазе из унутрашњости.

"До сада су родитељи за време лечења и терапија морали да изнајмљују станове. За многе је то било финансијски неиздрживо, па су се задуживали или прекидали лечење", рекла је председница Удружења родитеља деце оболеле од рака "Звончица" Ирина Бан.

"Родитељска кућа" надограђена је на већ постојећи објекат Института за заштиту мајке и детета на Новом Београду.

У 800 квадратних метара биће смештено 12 апартмана, осам за децу и родитеље, док ће четири апартмана служити за гостујуће стручњаке из иностранства.

У изградњи "Родитељске куће" учествовали су Град Београд и Републички завод за здравствено осигурање.

У Србији од малигних болести годишње оболи око 200 деце, која се у Београду лече у три здравствене установе, Иниституту за мајку и дете, Универзитетској дечјој клиници и Иниституту за онкологију.

Деца болесна од рака лече се и оквиру клиничких центара у Нишу и Новом Саду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи