Повлачење лека "reductil"

На основу захтева Агенције за лекове Министарство здравља наредило повлачење лека "reductil". Министраство апелује на пацијенте који га користе да прекину са даљом употребом, јер повећава ризик од кардиоваскуларних проблема.

Министарство здравља наредило је да се из промета повуче лек "reductil" на основу захтева Агенције за лекове и медицинска средства Србије, саопштено је данас из тог министарства.

Агенција је затражила привремено повлачење лека "reductil", јер су прелиминарни резултати студије показали да постоји повећан ризик од развоја кардиоваскуларних проблема услед коришћења тог лека.

Портпарол те агенције Александар Туцовић рекао је да је Агенција остварила контакт са централом компаније "Abbot" преко локалног представништва и затражила додатне информације о томе.

Одлука о повлачењу лека "reductil" из промета донета је на основу препоруке Европске агенције за лекове, а српска агенција за лекове је о томе обавестила Министарство здравља.

"Abbot" је припремио писмо за здравствене раднике и на препоруку Агенције доставио је и Министарству здравља, навео је Туцовић.

Он је подсетио да ће званично обавештење за јавност бити доступно на Интернет страници Агенције за лекове.

Лек "reductil" регистрован је за примену у стационарним здравственим установама, али се издаје на рецепт као наставак терапије.

Министарство здравља апелује на све пацијенте који користе "reductil" да прекину употребу лека и да се јаве свом лекару ради даљих консултација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи