Штрајкови због лоших самоуправа

У неким локалним самоуправама постоји лоша кадровска структура која нема никакву визију развоја, што показују штрајкови који се протеклих дана догађају у Србији, рекао министар Млађан Динкић.

Министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић изјавио је да штрајкови који се протеклих дана догађају у Србији показују да у неким локалним самоуправама постоји лоша кадровска структура, која нема никакву визију развоја.

Запитавши зашто није било протеста радника у Инђији, Лозници или другим градовима него баш у Куршумлији, Динкић је оценио да локална руководства у неким општинама не дозвољавају да проблеми изазвани економском кризом избију на површину, "а има и оних који не знају шта да раде па све пребацују на Београд".

На конференцији за новинаре одржаној у Покрајинском одбору Г17 плус, после локалних избора у Оџацима, Динкић је нагласио да ни Београд ни Нови Сад не могу решити све проблеме грађана Србије, већ они морају да се решавају тамо где су настали.

Коментаришући седмодневни штрајк запослених у јавно-комуналним предузећима у Новом Саду, Динкић је рекао да би требало раздвојити штрајкове у привредним од оних у јавним предузећима.

"Ситуација је потпуно јасна. Ако неко није задовољан платом коју има у јавном предузећу треба да га напусти и да тражи посао у приватном сектору", рекао је Динкић и додао да штрајк новосадских комуналаца не може да се пореди са штрајковима у било ком предузећу у Србији.

"Има, нажалост, пола милиона људи који активно траже посао и сигуран сам да би многи радо за те плате преузели места оних који штрајкују", рекао је Динкић, истакавши да је грешка направљена кад су неки чланови републичке владе "кренули да размишљају о неодрживим стварима", да прихвате повећање цене струје од 20 одсто да би они у ЕПС-у повећали себи плате за 17 процената.

Плате у јавном сектору у Новом Саду нису мале, али ако нису задовољни нека иду у привреду, односно у приватни сектор, казао је министар економије и председник странке Г17 плус.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи