Стипендије најбољим студентима

Фонд за младе таленте доделио хиљаду стипендија најбољим студентима. Држава ће учинити све да створи услове и окружење у којем ће свршени студенти моћи да пронађу што бољи посао, поручио потпредседник Владе Млађан Динкић.

Представници Владе Србије, предвођени председницом Фонда за младе таленте Снежаном Самарџић Марковић, уручили су потврде за 1.000 стипендиста овог Фонда. Потпредседник Владе Србије Млађан Динкић је рекао да се пажња државе углавном фокусира на проблеме, док најбољи углавном остају у сенци.

"Ви сте пета генерација која добија ове стипендије", подсетио је Динкић и истакао да ће се завршетак студирања поклопити са завршетком светске економске кризе.

Држава ће учинити све да створи услове и окружење у којем ћете моћи да пронађете што бољи посао, рекао је Динкић.

Министар просвете Србије Жарко Обрадовић оценио је да су овогодишњи стипендисти потврда квалитета образовног система Србије.

Од вас зависи каква ће бити будућност и развој Србије, додао је Обрадовић.

Министар науке и технолошког развоја Божидар Ђелић оценио је да успех сваког појединачног студента веома значајан, али је важан и укупни развој и успех целог друштва.

Није само ваша одговорност, али и од ваше генерације зависи да ли ће се Србија сврстати међу развијене европске државе, рекао је Ђелић.

Ђелић је подсетио да је Француска одобрила 650.000 евра стипендија за студенте из Србије, а спремна је да одобри и 500 радних дозвола на две године за оне који желе да се усавршавају и продубљују своје знање.

Министар омладине и спорта Србије и председница Фонда Снежана Самарџић Марковић рекла је да Србија, држава, Влада и друштво воде рачуна о младима.

Министарка је поручила младима да држава жели да их задржи у Србији и да се исплати учити и радити.

У наставној 2009/2010. години Фонд за младе таленте стипендираће 1.000 студената завршних година основних академских студија или дипломских академских - мастер, или интегрисаних академских студија са 25.000 динара месечно.

Првих 28 стипендиста има просечну оцену студирања 10,00, а 1.000 на листи има просек 9,17.

Укупан број студената који се пријавио на конкурс је 2.224.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи