Војни резервисти блокирају пругу

Више од хиљаду војних резервиста протестује у Лесkовцу, Нишу и Крушевцу. Блокирана пруга Београд-Солун и правац Ниш-Софија. Резервисти већ две године од Владе Србије траже исплату ратних дневница за боравак на Косову за време бомбардовања 1999. године.

Бивши војни резервисти блокирали су пругу Београд-Солун у железничкој станици Лесковац и правац Ниш-Софија у Нишу. Резервисти траже ратне накнаде за период проведен на Косову за време НАТО интервенције.

У Лесковцу, резервисти су започели протест на градском трду где су се сукобили са полицијом. Неколико резервиста је лакше повређено, а неколико их је приведено.

Резервисти су успели да пробију полицијски штит и стигну до пруге, коју су блокирали.

Око 150 резервиста блокирало је пругу у Нишу и због ове блокаде стоји железнички саобраћај Београд- Софија. Војни резервисти протествовали су и у Крушевцу.

Исплатити одштете као резервистима у топличком округу

Резервисти захтевају да им се исплати разлика у ратним дневницама за период проведен на Косову и Метохији у време НАТО интервенције на Југославију 1999. године и истичу да са Владом Србије преговарају већ две године.

Резервисти захтевају да им се новац исплати по истом принципу као што је то учињено у случају топличких резервиста, који су пре пар година добили у просеку 125.000 динара месечно и тај износ им је исплаћен у шест једнаких месечних рата.

Председици штрајкачких одбора лесковачких и нишких резервиста, Душан Николић и Родољуб Вуковић, рекли су да очекују да им се обрати неко из Владе Србије.

"Планирали смо мирну протестну штењу у граду, али јаке жандармеријске снаге су покушале да нас зауставе и при том су нас батинали палицама. Неколико резервиста је повређено и затражило је помоћ лекара", рекао је председник Удружења резервиста Душан Николић.

Из Железнице Србије јављају да два међународна воза стоје и да Железница предузима све активности како би путнике превезли аутобусима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи