Нова пловидба "Беле лађе"

На Првом програму РТС-а почело емитовање четвртог циклуса популарне домаће серије "Бела лађа", у продукцији РТС-а и "Кошутњак филма". Серија не погађа само власт, већ и опозицију, грађане, бираче и све нас, каже аутор Синиша Павић.

Од недеље, 17. јануара, на првом програму РТС-а, од 20.10 часова почело је емитовање четвртог циклуса популарне домаће серије "Бела лађа", аутора Синише Павића, у продукцији Радио-телевизије Србије и "Кошутњак филма".

Шеснаест нових епизода донеће и нове догодовштине Срећка Шојића и осталих ликова серије.

Аутор серије Синиша Павић рекао је за РТС да се серија "Бела лађа" не бави бројним врлинама једног народа.

"У серији неће бити емоција, позитивних ликова, добрих гестова и љубави. Иако је серија сатирична, она не погађа само власт, већ и опозицију, грађане, бираче и све нас", каже Павић.

"Белу лађу чини посебном то што у серији нема ниједног позитивног лика. Једини позитивни лик у серији је смех, а главни лик је особа која нема ниједну позитивну особину и демонстрира оно што је суштина наших тегоба, а то је - да је мана постала не препрека, већ препорука за успех у друштву", рекао је Павић за Дневник.

Шојић ће "из катастрофе у катастрофу" добијати само на рејтингу, каже аутор Павић.

Вечити губитник Блашко Пантић са успехом ће се окушати у политичкој борби, а у нових 16 епизода гледаоци ће видети шта све доноси овдашња политичка сцена, на којој превремени избори, изгледа, доносе многа изненађења.

Предизборна кампања изазива турбуленције и расколе у скоро свим политичким странкама.

Тихомир Стојковић Шпиц, по налогу тајкуна Аламуње и уз његову финансијску помоћ, покушава да изазове раскол у Странци Здравог Разума.

На наговор тајкуна Солдатовића, Шојић организује славу на коју ће позвати амбасадора велике стране силе. Међутим, свештеник који је дошао у Шојићеву кућу његов је стари школски друг.

Јунаци "Беле лађе" су: Милан-Лане Гутовић, Петар Краљ, Љиљана Драгутиновић, Предраг Смиљковић, Ненад Јездић, Мина Лазаревић, Предраг Ејдус, Душан Голумбовски, Дубравка Мијатовић, Небојша Илић, Ева Рас, Александар Срећковић и други.

Сценарио је написао Синиша Павић, сарадник на сценарију је Љиљана Павић, сценограф Зорица Чобановић, костимограф Емилија Ковачевић, композитор Војкан Борисављевић, извршни продуцент Зоран Јанковић, уредник Слободан Терзић, а редитељи Михаило Вукобратовић и Иван Стефановић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи