Пријаве против шпедитера

Власници пререгистрованих аутомобила из чачанског краја, којима је полиција поништила регистрације и одузела возила, сматрају да нису фалсификатори. Полиција неће поднети пријаве против грађана, док су против шпедитера пријаве већ поднете.

Власници пререгистрованих аутомобила из чачанског краја, којима је полиција поништила регистрацију и одузела возила, сматрају да нису фалсификатори.

Оштећени кажу да су уредно платили царину, а сада су остали без аутомобила.

Полиција наставља контролу пререгистрација јер се сумња да су неки шпедитери у већини случајева фалсификовали овлашћења.

Милисав Јовановић из драгачевског села Крстаци у редовном поступку пререгистровао је аутомобил из Црне Горе.

Крајем прошле године добио је решење о поништавању регистрације и возило му је одузето.

Јовановић је рекао да је после четири месеца добио телефонски позив од инспектора да дође у Лучане да преда таблице јер возило није легално. Како је рекао, ради се о овлашћењу из Црне Горе које није оверено у суду у Бјелом Пољу.

У полицијској управи у Чачку кажу да су у поступку пререгистрације приметили да су одређена лица доносила фалсификована овлашћења. За пререгистрацију је у моравичком округу поднето је 2.462 захтева.

Начелник Полицијске управе Чачак Милован Петровић рекао је да је у 142 случаја проверено да овлашћења нису аутентична, као и да је покренут поступак за понављање правоснажно окончаних поступака. Према његовим речима, 68 предмета је правоснажно решено.

Полиција неће поднети пријаве против грађана којима је поништена регистрација. Међутим, против лица у агенцијама и шпедитера који су злоупотребили службени положај и фалсификовали овлашћења већ су поднете кривичне пријаве.

Сумња се да су поједини шпедитери, у 90 одсто случајева, са фалсификованим документима омогућили пререгистрацију возила из европских земаља.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи