Шести дан штрајка у Куршумлији

Радници куршумлијских предузећа "Копаоник" и "7. јул" наставили блокаду магистралног пута Ниш - Приштина. Од понедељка приватне продавнице и остале фирме обуставиће рад и придружити се протесту, најавили штрајкачи.

Неколико стотина бивших радника приватизованих предузећа дрвног комбината "Копаоник" и конфекције "7. јул", који месецима живе без плате, наставило је блокаду магистралног пута Ниш - Приштина.

Радници траже исплату заосталих плата, повезивање радног стажа и покретање производње у погонима "Копаоника". Скуп на магистралном путу Ниш - Приштина обезбеђује неколико десетина припадника полиције и током блокаде нису забележени инциденти.

Председник Управног одбора "Копаоника" Боривоје Урошевић рекао је да ће од понедељка, у знак подршке, приватне продавнице и остале фирме и предузећа обуставити рад и придружити се окупљенима на путу.

Радници су позвали и запослене у државним институцијама на грађанску непослушност.

"Очекујемо да осим Хитне службе Дома здравља, војске и полиције, сви остали у понедељак обуставе рад и придруже нам се. Осим наших грађана, најављен је и организован долазак грађана из суседних општина", рекао је Урошевић.

Додао је да блокада те магистрале неће бити обустављена док захтеви око 4.000 бивших радника два приватизована предузећа не буду испуњени.

Пут је блокиран шест дана. На око четири километра од Куршумлије на коловоз је постављено неколико шатора, столова, клупа и багера.

Раднике који месецима не добијају плату су у протеклих шест дана посетили и подржали запослени у Дому здравља, Електродистрибуцији, "Србијашумама", професори свих средњих школа и основних школа, ђаци, запослени у локалној самоуправи, обдаништима и Црвеном крсту.

Посетили су их и запослени у свим приватним предузећима, донели им храну, шаторе, дрва за огрев, зимску гардеробу, воће и поврће.

Подржали су их и грађани суседних општина и велика приватна предузећа из других градова Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи