Збирке за пријемни у продаји

Од понедељка, у свим књижарама у продаји збирке задатака за полагање пријемног испита за упис у средњу школу. Цене исте као и прошле године, а једина новина што су први пут збирке штампане и на хрватском језику.

Збирке задатака за полагање пријемног испита за упис у средњу школу су одштампане и од понедељка ће се наћи у продаји у свим књижарама.

Цена збирки је иста као и прошле године - 210 динара за српски, односно матерњи језик, и 130 динара за тестове из математике.

Осим на српском, од понедељка биће у продаји и збирке на језицима мађарске, албанске, румунске, русинске и словачке национале мањине. Новина је што су ове године први пут збирке штампане и на хрватском језику.

"То је била наша обавеза коју смо на време испунили. Све иде својим нормалним током", каже министар просвете Жарко Обрадовић.

Министар поручује осмацима да буду бољи него прошле године, а прошле године су били бољи него претходне и да добро размисле коју школу уписују.

Број задатака, као и њихов састав, идентичан је прошлогодишњим збиркама.

Ова генерација осмака је последња која ће по овом систему полагати квалификационе испите за упис у средње школе.

Већ од следеће године ученици ће имати завршни испит након основног образовања и на основу резултата завршног испита уписиваће се у средње школе.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи