Опасност од заосталих бомби

Опао ниво Саве код Шапца, вода се повлачи и у Мачви, а и проток на Хидроелектрани "Мали Зворник" је знатно мањи. Након повлачења вода могу се наћи неексплодирана убојна средстава, упозорио Александар Стојковић из Градског штаба цивилне заштите Шабац.

За протекла 24 сата водостај Саве код Шапца опао је за девет центиметара. Вода се повлачи и на поплављеном подручју у Мачви, од Прњавора до ушћа Дрине у Саву. И проток на Хидроелектрани "Мали Зворник" од јутрос је знатно мањи.

Из небрањеног дела савског приобаља у околини Шапца река се полако повлачи у корито. За десетак центиметара опао је и ниво подземних вода.

Црпне пумпе и даље раде појачаним капацитетом, а након повлачења река остају наноси смећа и муља.

Александар Стојковић из Градског штаба цивилне заштите Шабац је рекао да искуство говори да се након повлачења река могу наћи неексплодирана убојна средстава.

Стојковић је апеловао на грађане да пронађена неексплодирана средства не дирају него да се јаве Градском центру за обавештавање или најближој станици полиције.

У најугроженијем подручју насипа на Сави у селима Мрђеновац и Драгојевац посматрачи и даље дежурају.

Насип је од дуготрајних вода постао порознији, због чега је у том крају поплављено више стотина хектара обрадивог земљишта.

Екипе цивилне заштите и наредних дана обилазиће терен како би се после повлачења воде санирале последице.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи