Пооштравање протеста у Куршумлији

Радници куршумлијских предузећа "Копаоник" и "7. јули" и даље под блокадом држе пут Ниш-Приштина. Запослени од петка најављују радикализацију протеста.

Запослени у приватизованим куршумлијским фирмама, Шумско-индустријском комбинату "Копаоник" и конфекцији "7. јул", четврти дан блокирају регионални пут Ниш-Приштина захтевајући исплату заосталих зарада, повезивање стажа, али и покретање производње у појединим деловима комбината.

Председник Управног одбора "Копаоника" Боривоје Урошевић рекао је да ће радници од петка радикализовати протест, као и да ће се током ноћи припремити на то, али није желео да прецизира шта ће радници урадити.

Према његовим речима радници су огорчени због тога што им се још није обратио нико из Владе и што у медијима представници Владе демантују договоре који су постигнути летос, када су радници блокирали Општину.

Урошевић је рекао да су људи после четири дана исцрпљени и уморни, чекајући да се неко њима обрати и покуша да реши њихов проблем, као и да су сада на све спремни.

"Од сутра ћемо применити оштрији вид протеста. Апелујем на Владу да што хитније приступи решавању наших проблема, јер протест може добити и другу димензију", рекао је Урошевић.

Колоне возила знатно краће

Ноћас, четврту ноћ узастопно, на магистралном путу Ниш-Приштина је неколико стотина радника два приватизована куршумлијска предузећа, а уз њих и запослени у приватним предузећима и државним институцијама.

Путем нико не може, а колоне возила које су претходних дана биле дугачке у оба смера, знатно су краће јер се возила враћају или преусмеравају на друге прелазе према Косову или са Косова у Србију.

Како је раније најавио државни секретар у Министарству економије Небојша Ћирић захтев за повезивање радног стажа запослених у "Копаонику" биће решен, али не и остали њихови захтеви јер су, како је рекао, нереални.

"Остали захтеви радника као што је обезбеђивање средстава за покретање производње, намирење плата, отпис дугова према комерцијалним и државним повериоцима, су нереални", рекао је Ћирић Танјугу.

Модна конфекција "7. јули" и дрвни комбинат "Копаоник" приватизовани су пре шест година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи