Одузети "црногорци" у Чачку

Због фалсификованих овлашћења, у Моравичком округу поништене регистрације и одузето неколико стотина возила с црногорским таблицама.

Власницима неколико стотина увозних пререгистрованих возила у Моравичком округу поништене су регистрације и одузета возила, јер је утврђено да су овлашћења била фалсификована. Полицијска управа у Чачку једна је од првих која је започела проверу пререгистрованих аутомобила из Црне Горе.

Зоран Милићевић из Лучана један је од неколико стотина власника пререгистрованих увозних аутомобила у Моравичком округу, којем је поништена регистрација и одузето возило.

"Предао сам сва документа у СУП и чеко сам 28 дана на одобрење регистрације. Регистрација је одобрена, дали су ми таблице. После месец дана не ваља", рекао је Милићевић. 

Власници пререгистрованих возила у Драгачеву траже објашњење за овакве поступке од Полицијске управе у Чачку, јер како кажу, овакве акције се не спроводе у другим градовима. 

"Скинуте су ми таблице и одузета саобраћајна дозвола. Возило је код куће. Апелујем на Министарство да се види шта се дешава", рекао је Зоран Велисављевић.

Од 2.462 захтева за регистрацију увозних аутомобила у Моравичком округу до сада је у 142 случаја утврђено да су овлашћења фалсификована, па је поништена регистрација.

"Ми смо Управи царина, одељењу за истраге доставили комплетну документацију из које је видљиво да су овлашћења фалсификована. Управа царина је покренула свој поступак и прекршајни и управни, и по њиховом захтеву ми смо одређени број возила одузели на територији Моравичког округа", рекао је Милован Петровић, начелник ПУ Чачак.

Полицијска управа у Чачку поднела је и две кривичне пријаве за фалсификовање исправа против два шпедитера из Чачка и Горњег Милановца. Утврђено је да су у 70 одсто случајева увоза возила из Црне Горе овлашћења била фалсификована.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи