И даље у блокади пут Ниш-Приштина

Радници неколико куршумлијских предузећа најавили да ће блокирати магистрални пут Ниш-Приштина до испуњења захтева. Њима су се придружили и представници локалне самоуправе и таксисти.

Радници приватизованих предузећа, дрвног комбината "Копаоник", конфекције "7. јули", Рехабилитациони центар, "Жубор" и осталих фирми наставили су блокаду магистралног пута Ниш-Приштина. Током ноћи формиране су  километарске колоне камиона и шлепера.

Радници траже повезивање радног стажа, исплату заосталих плата и покретање производње у појединим погонима фабрике "Копаоник".

Радницима, који су јуче блокирали пут Ниш-Приштина, јутрос су се у знак подршке придружили запослени у куршумлијском Дому здравља, предузећу "Планинка", Црвеном крсту, дечијем вртићу, "Србијашумама".

Придружили су им се и запослени у локалној самоуправи, таксисти и запослени у скоро свим приватним предузећима из тог града.

Представник радника "Копаоника" Страимир Ђокић рекао је да су приватне пекаре и предузећа допремиле храну, предузеће "Србијашуме" дрва за огрев а Црвени крст шаторе и зимску гардеробу.

"Број радника на магистралном путу преко дана се стално повећава, док ће преко ноћи остајати неколико стотина најиздржљивијих", рекао је Ђокић и поновио да ће блокирати пут све до испуњавања захтева.

Председник Управног одбора "Копаоника" Боривоје Урошевић је рекао да су радници веома разочарани синоћњим саопштењем Министарства економије у којем се наводи да им никада нису давали било каква обећања и да улажу напор за превазилажење ситуације.

"То саопштење је навело грађане Куршумлије да се придруже протестима", казао је Урошевић и додао да су тврдње Министарства чиста измишљотина.

Блокаду радника обезбеђују припадници полиције а инцидената до сада није било.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи