Поклон Београда планети

На Дунавском кеју у Београду деца засадила новогодишње јелке. По угледу на Београд, од ове године су јелке спасавали и многи други градови.

Интернационална еколошка манифестација "Хиљаду јелки - поклон Београда планети" одржана је на Дунавском кеју.

Јелке коришћене током новогодишњих празника садили су београдски малишани, а прву је, у име града Београда, посадио председник Скупштине града Александар Антић.

Антић је том приликом навео да забрињава податак да током новогодишњих празника само у Београду буде уништено више стотина хиљада јелки.

Апеловао је на грађане да купују јелке са бусеном, како би их после празника вратили природи.

"Град је ове године уложио велики напор да спречи илегалну продају сечених јелки, а у наредним ће имати велике акције пошумљавања, у којима ће у Београду бити засађено неколико милиона стабала", рекао је Антић.

Манифестација је део акције "Децо, васпитавајте своје родитеље!"

Том акцијом се деца позивају да купују искључиво јелке са кореном, чувају их, ките и заливају на посебан начин, а после новогодишњих празника саде, формирајући тако нове паркове, а сваку нову годину започињу позитивном, стваралачком енергијом.

По угледу на Београд, од ове године су јелке спасавали и многи други градови света, а акција је преношена путем интернета и телевизије, наведено је у саопштењу Градске управе.

Манифестацију је организовао Еколошки центар "Вратимо лепоту рекама".

Покровитељи су били Министарство животне средине и просторног планирања, градски секретаријати за заштиту животне средине, дечју заштиту и образовање, Олимпијски комитет Србије, водопривредна предузећа "Србијаводе" и "Београдводе" и ЈКП "Зеленило-Београд".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи