Без инцидената у новогодишњој ноћи

Приликом посете полицијској и интервентној бригади, која је синоћ дежурала у Београду, министар унутрашњих послова Ивица Дачић изразио је задовољство што је новогодишње славље протекло мирно, без озбиљнијих инцидената.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић и директор полиције Милорад Вељовић посетили су рано јутрос полицијску и интервентну бригаду у Београду и од њих примили рапорт о стању на терену у главном граду током протекле ноћи.

Дачић је рекао да је у Београду новогодишњу ноћ дочекало више од 15.000 гостију из иностранства и изразио задовољство што је славље протекло мирно и што смо "успели да покажемо да се инцидент као што је био са француским држављанином Брисом Татоном неће поновити".

Дачић је саопштио новинарима да је дочек Нове године протекао релативно мирно и без већих инцидената, да је било неколико лакше повређених грађана и два лакше повређена полицајца.

"Широм Србије на стотине грађана славило је Нову годину, а први пут извештаји говоре да није било рањавања приликом слављеничког пуцања из ватреног оружја", рекао је Дачић.

Министар Дачић указао је на то да су он и директор полиције посетили припаднике полицијске и интервентне бригаде, који су ноћас, "уместо да буду у кругу својих породица", радили и обезбеђивали централна места у граду на којима је био организован дочек.

Рекао је да припадници полиције раде тежак и одговоран посао и пожелео им да у току наредне године имају што мање интервенција.

Командант полицијске бригаде Младен Пантић навео је да су два полицајца лакше повређена током успостављања нарушеног јавног реда и мира у тучи у једном локалу на општини Савски Венац.

Пантић је изразио задовољство што није било већих инцидената на местима организованог дочека: код Дома народне скупштине, у Експо центру, на Сајму и сплавовима, и што су сва дешавања била у складу са новогодишњим слављем.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи