Срећна Нова година!

Дочек Нове године свечано је организован на градским трговима широм Србије.

Грађани широм Србије дочекали Нову годину на градским трговима. Гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а Јасна Димитријевић, директорка Туристичке организације Београда, најавила је долазак туриста из Хрватске, Словеније, али и Скандинавских земаља.

Сваке године у Београду Нову годину дочека 15.000 страних туриста.

Димитријевићева је рекла да осим дочека, странци посећују и Улицу отвореног срца и додала да је атмосфера оно што је најпривлачније, а хигијена, екологија и недостатак јавних тоалета нешто што је добило најниже оцене.

Ове године утрошено је 22,5 милиона динара за дочек Нове године, што је 40 одсто мање него претходних.

Међутим, Димитријевићева је рекла да ће се Туристичка организација трудити да и са мањим средствима анимира што више туриста. У 2009. години, Београд је посетило око милион туриста, а наредне године Димитријевић очекује још већи број.

Београђани и гости престонице вечерас су дочекали Нову годину испред Народне скупштине уз музику Жељка Јоксимовића, Ђорђа Давида, групe "Сарс" и "Саншајн", као и уз ватромет и бесплатно клизалиште на Тргу Николе Пашића.

Програм,  на бини испед Скупштине отварио је  Давид са пратећим саставом "Ганг", а после њих су, од 22 до 23 часа, наступио популарни реге састав "Сарс".

На Златибору, на Краљевом тргу, организован је концерт Жељка Самарџића и очекивало се 15.000 људи. Цене дочека крећу се између 20 и 80 евра. Најскупљи су апартмани хотела Мона, где дочек Нове године кошта 146.700 динара по особи.

Ужичани су, уз звуке труба оркестра Драгана Игњића и ватромет, прославли долазак Нове године на Тргу партизана, у организацији града Ужица и Туристичке организације тог места.

Веслео је било и у У Мокрој Гори.

Нову годину на централним трговима дочекивала се широм Србије.

Дочек Нове године у Крагујевцу организован je на Тргу код Крста, где je наступила "Ју група".

Дејан Цукић и "Спори ритам бенд", и група "Пилоти", наступили су у Нишу.

Новосађане и њихове госте на централном Тргу слободе у новогодишњој ноћи забављале су панк-рок групе и Звонко Богдан. 

У Зрењанину на главном градском тргу наступаио је новосадски "Брас оркестар".

За дочек 2010. године, у центру Бачке Паланке грађане је  забављала бивша певачица групе "Октобар 1864" Тања Јовићевић са својим бендом.

Грађани и гости Суботице, новогодишњу ноћ провли су уз ватромет, кувано вино и чај, на градском тргу.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи