Купљена нова ватрогасна возила

Сектору Министарства унутрашњих послова Србије за ванредне ситуације уручено десет нових ватрогасних возила. Полиција неће на граници хапсити оне који нису регулисали војну обавезу, поручио министар Дачић.

Десет нових ватрогасних возила купљених из Националног инвестиционог плана уручено је Сектору Министарства унутрашњих послова Србије за ванредне ситуације.

По три возила ће добити ватрогасно-спасилачке јединице у Нишу, Крагујевцу и Новом Саду, а једно ће бити додељено ватрогасцима у Београду.

Планирана је набавка још два ватрогасна возила, која би требало да буду испоручена за месец дана. Просечна старост ватрогасних возила у Србији је 25 година.

На свечаности приликом примопредаје возила, министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић је рекао да Влада Србије помаже Сектору за ванредне ситуације како би он могао што ефикасније да делује у случају пожара и других несрећа.

"Закони о ванредним ситуацијама и заштити од пожара су у Скупштини Србије и требало би да буду усвојени у наредних неколико дана", рекао је Дачић и додао да ће тиме бити створен законски оквиру за рад Сектора за ванредне ситуације.

Дачић је подсетио и да ће након усвајања тих закона Сектору МУП-а Србије за ванредне ситуације бити припојена и Служба Министарства одбране за заштиту и спасавање чиме ће бити створена јединствена служба за ту област.

Поред нових ватрогасних возила за Сектор за ванредне ситуације, 15 најбољих ватрогасаца у Србији осигуравајућа друштва су бесплатно уручила животна осигурања.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи