Сто година Краљевачке гимназије

Изложбом у Музеју града Краљева Гимназија у том граду обележила сто година постојања. Морамо да се уклопимо у предстојећу реформу гимназијског образовања у Србији, рекао директор Мирослав Видић.

Од 1909. године, када је указом краља Петра Карађорђевића одобрено отварање школе, до данас је Краљевачка гимназија увек међу најбољим образовним установама у земљи.

На почетку другог века рада Гимназије планова је пуно.

"То су пре свега планови и програми којима се морамо уклопити у предстојећу реформу гимназијског образовања у Србији. Спремно дочекујемо реформу, додуше са малим недостатком простора, али се надамо да ћемо уз помоћ локалне самоуправе и Републике Србије решити те проблеме", рекао је директор Гимназије Мирослав Видић.

Поводом тог јубилеја у Музеју града Краљева организована је изложба.

"Циљ изложбе је да види град и млађе генерације да живот не почиње само од њих, него су многи пре њих градили углед и ауторитет Гимназије", рекао је професор Миодраг Ратковић.

"Мислим да је ово историја Гимназије, али истовремено и историја овог града", додао је Ратковић.

Осим бројних ваннаставних активности, сарадња са школама у Немачкој и Француској, ликовних колонија и школског часописа "Гимназијалац", Краљевачка гимназија има свој веб сајт. У Гимназији се спороводи и програм "Корак ка модерној школи".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи