Како да вам новогодишња одлука не постане ново разочарење

Празнични дани су период када многи грађани доносе новогодишње одлуке и постављају циљеве. Није ретко да одлуке "падну у воду" после првих препрека. Због тога би требало пратити савете психолога који вам могу помоћи да остварите успех.

Циљ мора бити лични

Држите се оних ствари над којима имате контролу. Ако се ваша резолуција односи на нешто што зависи од других, велика је вероватноћа да ћете бити разочарани.

Поделити остварење циља на етапе

Добро је испланирати када ће се одређене ствари догодити. На тај начин се лакше прати напредак али не треба очајавати ни ако се рокови понекад мало пробију.

Наградите себе

Када се постигну одређени успеси, не оклевајте да уживате. Награда може бити поклон, лепа реч или шта год вам прија.

Пронађите подршку

Некада је веома важно да имате особу која ће вас подстицати и која ће бити уз вас у свим фазама. Она ће вас подсећати на циљ и подржати вас ако некад изгледа да не иде све по плану.

Осврт на претходне успехе

Посматрајући претходну годину, фокусирајте се на оно што је било добро и чиме сте били задовољни. Немојте правити листе пропуста да не бисте створили лошу слику о себи.

Будите реални и фокусирани

Поставите себи циљеве које је могуће остварити. Није добро уводити више циљева истовремено већ је корисније поставити један најважнији циљ и њему се посветити. На тај начин ћете избећи замку расплињавања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи