Одблокирана пруга код Лапова

Радници приватизоване грађевинске фирме "1. мај" повукли су се са пруге Београд-Ниш после 12 дана блокаде, пошто је већински власник, у складу са јуче потписаним споразумом, испунио прву тачку и исплатио заостале зараде.

Пруга Београд-Ниш одблокирана је вечерас у 20.30 сати пошто су се радници приватизоване грађевинске фирме "1. мај" повукли после 12 дана блокаде.

Радници су пругу деблокирали пошто је већински власник, у складу са јуче потписаним споразумом, испунио прву тачку и исплатио заостале зараде.

Зараде ће у понедељак примити и 69 од укупно 254 радника, који су одустали од наплате потраживања по извршним судским пресудама.

Радници су у просеку примили између 140.000 и 165.000 динара, а остали раднички захтеви - уплата доприноса за пензионо и здравствено осигурање биће испуњени, како је предвиђено споразумом, до 1. марта.

Током јучерашањег дана у Лапову је потписан споразум између синдиката и пословодства комбината о прекиду штрајка и начину исплате заосталих потраживања.

Радници комбината држали су у блокади међународну пругу Београд-Ниш, у станици Лапово Варош, од 7. децембра јер им већински власник "Аутовојводина" није извршио уплату 11 зарада и доприноса.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи