Одблокиран пут на улазу у Крагујевац

Акционари "Трговине 22" одблокирали пут на улазу у Крагујевац где су данас протестовали. Договорен пријем код градоначелника Стевановића.

Око 150 мањинских акционара приватизованог предузећа "Трговина 22"- некадашње фабрике "22. децембар", одблокирали су главну саобраћајницу на улазу у Крагујевац из правца аутопута и Баточине где су данас, око 14.30 почели протест.

Радници су се разлишли пошто им је из кабинета градоначелника Верољуба Стевановића обећано да ће их градоначелник примити, како би му изнели своје проблеме. 

Камиони, аутомобили и шлепери морали су, у току дана, да се зауставе, а возила на излазу из Крагујевца, полиција је преусмеравала на заобилазни пут.

Представници радника су, како тврде, незадовољни због неиспуњавања захтева договорених након летошњих протеста и непроцесуираних кривичних пријава против приватног обезбеђења чији су припадници летос истерујући раднике из фабрике повредили неколико радница.

Кривичне пријаве против приватног обезбеђења педесетак радница је поднело пре месец и по дана, рекао је пуномоћник радника Велимир Лазић.

Радници су били у протесту од априла до октобра, а онда су протест окончали након преговора са саветником заменика премијера и министра унутрашњих послова Ивицом Тончевим.

Тада је договорено да се ангажује ревизорска кућа која ће проценити вредност капитала предузећа након чега би оно требало да буде подељено на два акционарска друштва.

Мањински акционари тврде да од тада до данас ништа није урађено и да их је већински власник одуговлачењем тог процеса још једном обмануо.

Међутим, већински власник тврди да је ово још један покушај уцене и изнуде мањинских акционара према којима су измирене све обавезе, исплаћени лични дохотци и повезан радни стаж.

Око 1.300 бивших радника предузећа "Трговина 22" су власници 15 одсто вредности капитала.

Некадашња крагујевачка конфекција продата је 2006. године на трећој аукцији трговинском предузећу "Челик" из Београда за 1,8 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи